Longfor U City

Designed for the Young and Young at Heart

A significant project that will position another Woods Bagot mixed use within the Chongqing city area. Aligned with a multitude of programmatic requirements the development combines residential, for-sale and self-owned retail and Small Office/HomeOffice (SOHO) towers within a 60,500-square-meter site.

Read more

Offering a broad entertainment experience and lively social environment, the development is characterized by a vibrant, high fashion, lifestyle atmosphere coupled with economical and practical design. It generates a dynamic and contemporary retail atmosphere and challenges the client’s established retail presumptions, offering a new and exciting identity for their future developments.

Crafting an elegant and softly curving facade, the team worked to provided Longfor with a modern and stylish aesthetic that is appealing and relevant. Featuring a 400m long retail street and two independently operated shopping malls, the design is focused around the‘Social Hub,’ a vibrant and engaging social area that is interwoven between buildings at the heart of the project. Providing not only shopping but also a gathering place for family and friends, the Social Hub is envisioned as a space for activity and as a communal focal point.

Client

Longfor Group

Status

Built

Location

Chongqing, China

Completion Date

2017

Size

293,600 square meters