Gilbert + Tobin

Law Office Design Inspired by Local Australian Landscape.

Gilbert + Tobin’s new Sydney workplace draws inspiration from the rich history and landscape of the site. The Australian landscape inspired the design, with local timbers and stones used throughout the space intended to reflect the Barangaroo precinct and surrounding escarpment.

Shifting to an open plan and collaborative workplace, sit-to-stand workstations have been designed as organic elements across the floorplate to maximise exterior views, while micro communities have been created via diversity of workspaces and breakout zones to encourage staff to interact.

Evoking a sense of walking into an art gallery, a neutral interiors scheme allows indigenous artwork to be showcased in client facing zones while a large round reception desk provides a welcoming experience, breaking down the barrier between the law firm and the client.

Details.

Client

Gilbert + Tobin

Address

Sydney

Area

9,000 sq m

Status

Completed

Completion Date

June 2016

wechat qr code