Lux Lobby

Undergoing a bold transformation, Perth’s tallest building has been given a new lease of life.

Central Park

In this vast lobby refurbishment, Woods Bagot has revitalized the previously disconnected and outdated ground floor plane of the Central Park Tower which rises from lush green parkland in the city centre.

Supplanting the aged austerity of the original lobby, the refurbishment brings lightness and elegance to the lobby experience while respecting the base building architecture. Key drivers of the design were to reinforce the sense of community and enhance visual connection to the surrounding park landscape.

Project details

The design team pushed the boundaries of what a commercial lobby can be, introducing vibrant social spaces, bookable business and meeting pods and open business lounges. Extensive and unifying, the refurbishment includes gallery and function space, new washrooms, lift car interiors, new northern and southern facades, a re-working of major entries, exterior landscaping, and the ambitious and celebrated Hemingway Café. 

Four vast Brian McKay artworks commissioned for the original building are re-homed more prominently in the new fit-out, complemented by a new Bec Juniper artwork, the incredible ‘Salt Lake’ created specifically for the café.

The tower’s new lobby, where work and community come together, is a modern, inviting space for tenants and visitors to conduct business in a vibrant part of the city centre.

Location
Perth, Australia
Client
Perron Group & Frasers Property
Size
3,400 sqm
36,600 sf
Completion
2021

Video by Block Branding and Rhythm Content

Related