The Rising Workplace

Beijing newest office destination

Sunshine Insurance Financial Center

Workplace ArchitectureIn Progress

CN

Currently under construction, rising 205 metres in the Beijing skyline, Sunshine Insurance’s headquarters takes inspiration from the lotus flower at its base, contrasting with the square footprint of more traditional tall towers.

Talk to Jean Weng about Workplace Architecture

Project details

The tower meets the ground with a typical square footprint with rounded corners that gradually morphs into an ellipse at its soaring crown. The tower prioritizes view corridors to the northwest, towards CCTV and China World Trade Center Tower III, as well as to the southeast, facing the downtown skyline. The lower, square footprint lends itself to a typical office lease-out for multiple tenants, while the more unusual curves of the summit accommodates Sunshine Insurance’s requirements as a single tenant occupant.

 

The transition from an orthogonal to curved geometry is elegant with clean detailing. Internal three-story atriums dot the broad face of the tower, culminating in a full-floor, five-story atrium a and multi-functional space t Level 49, providing entertainment and events facilities with 360-degree views.

 

The transition from an orthogonal to curved geometry is elegant with clean detailing. Internal three-story atriums dot the broad face of the tower, culminating in a full-floor, five-story atrium a and multi-functional space t Level 49, providing entertainment and events facilities with 360-degree views.

Location
Beijing, China
Client
Sunshine Insurance
Size
91,000 sqm
990,000 sf
Building Height
205 meters
672 feet
Expected Completion
2020
Awards

2015 Asia Pacific
Property Awards,
Highly Commended,
Office Architecture, Chinaimage

Talk to Jean Weng about Workplace Architecture

Related