Gemdale Time Centre

Creating Added Values through a Mixed-Use Approach

The vision for Gemdale Time Centre is to establish a new lifestylecentre. Featuring human-scaleretail streetscape designed to encourage exploration and interaction, it willcreate a central gathering place for the region throughout the seasons. The Centre will boast a sustainablecommunity, continuous connectivity and an environmentally friendly atmospheremarried with mixed-use spaces such as offices, retail, residential andsupporting facilities.

Read more

The design successfully integrated the multi-functioncomponents through a dynamic retail strategy, attractive circulation flow,nature-infused landscape and consistent architecture language. The central engine hub and severalkey anchors, associated with the top-level terrace and sunken plaza wereinspired by the natural characteristics of Green Valley. The retail environmentis broken into terraces by solid massing blocks, which encouraged the maximumretail attraction and public space access, whilst maximizing the retail andF&B exposure.

The design fully took the advantageof local climate, to create a comfortable balance between the indoor andoutdoor experience with varied bridging connection techniques. The curved formand ribbon panels tighten the entire development of different components intoone harmonious overall image and created a dynamic identity and bold brand.

Client

Gemdale Group

Status

Construction

Location

Kunming, China

Completion Date

2019

Size

256,800 square meters