Eversheds LLP

Workplace Designed to Attract & Retain the Legal Elite.

In creating a UK headquarters for international law firm Eversheds LLP, Woods Bagot was set the challenge of delivering a workplace that would both attract and retain the best and brightest of the industry. Capturing the essence of the 21st century workplace, Eversheds embodies both progressive and traditional corporate values, providing service-driven support facilities for staff, luxurious business lounges for clients and visitors, and lifestyle-inspired team spaces.

This headquarters will act as an international hub for its regional offices, with a large number of regional lawyers visiting on a daily basis. To accommodate this, there is a requirement for 4,000 m2 of meeting, dining and training suites as well as deal rooms and mediation suites for opposing council. 

Flexibility was a major driver, so an innovative ‘hybrid studio’ approach has been designed for all fee earner spaces. Woods Bagot has planned for 780 staff to occupy the building over seven levels with the infrastructure capacity to reach 1,200 when Eversheds implement new ways of working.

The project was designed from base build Cat A and the building has been uprated from BREEAM ‘Very Good’ to ‘Excellent’ for sustainability which was the first time that rating has been elevated via the fit out.

Details.

Client

Eversheds LLP

Address

London, United Kingdom

Area

15,000 sq m

Status

Completed

Completion Date

2011

Sustainability

BREEAM Excellent rated


Awards

British Council for Offices (BCO) – Corporate Workplace, Award Winner

CoreNet Global Sustainable Leadership Design/Architecture – Commercial, Award Winner

BusinessWeek/Architectural Record, “Good Design is Good Business” Award Winner

wechat qr code