Qantas Lounges

Warmth and Texture of Lounges Encapsulate the Qantas Brand.

This collaboration between Woods Bagot and Qantas sees the completion of the Qantas Canberra lounges within the redeveloped Airport Terminal. Outcomes of this long-term relationship reflect an evolved look and feel of the lounges that encapsulate the Qantas brand.

The Qantas Club is divided into two different zones – a light-filled outlook to the runway and hills beyond, and an internal space housing the bar and buffet framed by layered timber walls and ceiling.

The lounge is connected by the use of timber screening elements, which provide warmth and texture, and break the large space down to provide intimate seating settings within the lounge. In addition to the lounge seating and communal dining tables, customers have the ability to touch down at the internet or work benches, or relax at the high bars.

The project provided an opportunity to create two distinct lounges, to evolve and freshen the Qantas Club look and feel as well as introduce a new palette and furniture to the Business Lounge.

The planning of the lounges had to support the amenities provided for the customer and allow Qantas to grow and adapt the lounge for future customer needs.

Details.

Client

Qantas

Address

Canberra, Australia

Area

TBD

Status

Completed

Completion Date

2011

wechat qr code