Gemdale Time Centre

Creating Added Values through a Mixed-Use Approach.

The vision for Gemdale Time Centre is to establish a new lifestyle centre and become the ultimate destination. Featuring human-scale retail streetscape designed to encourage exploration and interaction, it will create a central gathering place for the region throughout the seasons. The Centre will boast a sustainable community, continuous connectivity and an environmentally friendly atmosphere married with mixed-use spaces such as offices, retail, residential and supporting facilities. The design successfully integrated the multi-function components through a dynamic retail strategy, attractive circulation flow, nature-infused landscape and consistent architecture language. The central engine hub and several key anchors, associated with the top-level terrace and sunken plaza were inspired by the natural characteristics of Green Valley. The retail environment is broken into terraces by solid massing blocks, which encouraged the maximum retail attraction and public space access, whilst maximising the retail and F&B exposure. The design fully took the advantage of local climate, to create a comfortable balance between the indoor and outdoor experience with varied bridging connection techniques. The curved form and ribbon panels tighten the entire development of different components into one harmonious overall image and created a dynamic identity and bold brand.

Details.

Client

Gemdale Group

Address

Kunming, China

Area

256,800 sq m

Status

Under Construction

Completion Date

2018

wechat qr code